• Marketing Autorisatie

  EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

 • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Exposeren > Enkele tips

Deelnemen aan een vakbeurs biedt de ideale kans om uw publiek te ontmoeten.

U neemt de tijd om kennis te maken en degelijk te informeren. Zo worden uw producten en diensten ontdekt en herontdekt.

Om uw deelname zo goed mogelijk voor te bereiden, is het belangrijk om op een gepaste manier te communiceren over het evenement waaraan u zal deelnemen.

Hier vindt u onze 11 tips:

1. Mobiliseer een team voor de beurs

Een beurs duurt vaak enkele dagen. Deze ervaring is vaak fysiek en mentaal erg uitdagend maar ook uitputtend. Het is dan ook interessant om een “beursprojectmanager” aan te stellen die alle voorbereidingen treft en de nodige acties coördineert.

Deze persoon beschikt over een sterk organisatorisch vermogen, kennis inzake communicatie en marketing en hij is vertrouwd met de activiteiten van uw bedrijf, de producten of diensten.

U legt met uw team duidelijke en realistische doelstellingen vast.

2. Bereid de inrichting van uw bedrijfsstand voor

Uw stand is de plek is waar alles zal gebeuren. Hij is het onmisbaar aandachtspunt dat heel wat creativiteit en voorbereidend werk vraagt.

3. Kies de beste plaats

Idealiter zorgt u ervoor dat uw stand zich bevindt op één van de belangrijkste doorgangsroutes van de beurs. Daarvoor kunt u om de gids met plannen en tarieven van de beurs raadplegen en uw reservatie voorbereiden.

U kunt ook contact opnemen met de partners die eveneens zullen deelnemen aan de vakbeurs. Zo kunt u synergieën creëren: uw partner reserveert een plek vlakbij.

4. Maak uw stand goed zichtbaar

Uw stand moet vooral de aandacht van voorbijgangers trekken en de activiteiten van uw bedrijf duidelijk en waarheidsgetrouw weergeven.

Indien u voor animatie zorgt, voorziet u best een vrije ruimte, die u ook de kans biedt om rustig met uw bezoekers in gesprek te gaan.

5. Zorg voor animaties en demonstraties

Veel volk trekt veel volk aan.. Bezoekers komen kijken naar demonstraties en animaties. Misschien deelt u wel promotiemateriaal uit of organiseert u een wedstrijd waar prijzen worden gewonnen. De bezoeker kan mogelijk producten uitproberen of testen. In elk geval trekt elke activering van de bezoekers de aandacht.

6. Kondig uw deelname aan de beurs aan

Vóór de opening van de beurs stelt u een communicatieplan op, zodat u de personen die u wilt ontmoeten tijdig op de hoogte brengt van uw deelname.

U nodigt de klanten uit die uw bedrijf reeds kennen, maar u aarzelt niet, om ook personen uit te nodigen die uw bedrijf of de beurs nog niet kennen. Op die manier werft u een nieuw publiek dat rechtstreeks in contact wordt gebracht met uw producten of diensten.

De aanwezigheid op uw stand van een aantal vertrouwde bezoekers overtuigt anderen om ook te komen kennismaken. Klantenbinding genereert een toegevoegde waarde.

7. Hoe brengt u uw publiek op de hoogte van uw deelname ?

 • U kondigt ze aan op uw website, door bv. een banner te creëren.
 • U stelt flyers ter beschikking van het publiek en hangt affiches op drukke plaatsen
 • U kondigt uw deelname aan in een nieuwsbrief via de post of mailing
 • U voeg een specifieke eyecatcher toe aan uw handtekening onderaan uw e-mails
 • U stuurt persberichten en meldt het op de verschillende sociale media

Al dit communicatiemateriaal is volledig tot uw beschikking op uw beveiligde pagina : logo’s, e-mail banners…

8. Maak uw publiek enthousiast om naar de beurs te komen

Uw doelpubliek wordt geïnformeerd, maar het is ook interessant, andere mensen te prikkelen om naar de beurs te komen en uw stand te bezoeken.

Wij bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende acties, zoals een ‘welcome pack’ voor de bezoeker en uw aanwezigheid in onze nieuwsbrief. Op die manier kan u de aandacht trekken van bezoekers en potentieel geïnteresseerden. U vindt al deze producten terug in de winkel op uw beveiligde pagina.

9. Prikkel de nieuwsgierigheid door iets ongewoons aan te bieden

 • Een nieuwtje of de aankondiging van een innovatie
 • De aanwezigheid van een bekende persoon die is uitgenodigd
 • Een demonstratie door uw team

De mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt uw creativiteit de vrije loop laten !

10. Nodig uw publiek rechtstreeks uit

De beste manier om uw publiek te motiveren, is hen op de beurs uitnodigen.

Wil u nog meer bezoekers op uw stand, moet u er zeker aan denken om ook uw partners uit te nodigen.

Het organiseren van een wedstrijd bv. op de sociale media blijkt ook een zeer goede methode om een breed publiek te bereiken op relatief korte tijd.

11. Zorg voor een goede organisatie vóór de start van de beurs

Hoe vroeger u uw plaats reserveert, hoe meer standen er nog beschikbaar zullen zijn. Dan bent er zeker van, dat u de stand kan kiezen die het best past bij de identiteit en de wensen van uw bedrijf.