• Autorisation marketing

    EDUC Days utilisera les informations fournies sur ce formulaire pour vous contacter et vous transmettre des mises à jour mais aussi des informations commerciales. Merci de nous préciser comment vous souhaitez être contacté:

  • Vous êtes libre de changer d'avis à tout moment en cliquant sur le lien « Se désincrire » situé en bas de page de tout e-mail que vous recevrez de notre part ou en nous contactant directement à valerie.michiels@educdays.be. Nous traiterons vos informations avec respect. Pour en savoir plus à ce sujet, n'hésitez pas à visiter notre site web. En cliquant ci-dessous, vous acceptez que nous puissions traiter vos informations conformément à ces termes.

Home > Nouvelles > Arnoud Raskin leidt straatkinderen op met het geld van multinationals en leidt multinationals op met de kennis van de straat.

Mobile School en StreetwiZe maakten voor talloze jongens en meisjes in vier continenten het onmogelijke mogelijk, ondanks de deprimerende, ruige context waarin ze leven. Arnoud Raskin pleit voor een positieve focus in het onderwijs, gericht op opportuniteiten, wendbaarheid, veerkracht en identiteit, zodat iedereen de kracht heeft om zijn talenten en competenties te ontwikkelen. Op de EDUC Days geeft hij een lezing over ‘onderwijs voor iedereen’, identiteit en gelijke kansen. Donderdag 21 november.

Arnoud Raskin leidt straatkinderen op met het geld van multinationals en leidt multinationals op met de kennis van de straat.

Arnaud Raskin is een sociaal ondernemer, industrieel vormgever en auteur (“StreetwiZe: lessen van straatkinderen voor managers”). Reeds als student wou hij producten ontwikkelen voor wie het echt nodig heeft: de straatkinderen. Als straathoekwerker vond hij in Columbië de sleutel voor zijn afstudeerproduct « de mobiele school ». Zijn compacte rijdende box wordt opengeschoven tot een bord van 6 meter lengte, gevuld met educatieve materialen en spellen. Arnaud bewees dat de ‘druppel op de hete plaat’ bullshit is, door in drie continenten via het speelse leren de eigenwaarde van de kinderen op te bouwen. Duurzame ontwikkeling veronderstelt dat men de kinderen geen vis moet geven, maar hen zelf de vis moest leren vangen. 55 schooltjes rijden nu rond in 28 landen. Sinds Raskin in 2009 de ANV-Visser Neerlandia-prijs won, geniet hij internationale erkenning.

In dit kader biedt StreetwiZe een totaal andere visie op managementopleidingen. Ze vertaalt de ‘street skills’, o.m. de coöperatieve competitie en proactieve creativiteit van de straatkinderen, naar vernieuwende leiderschapstrainingen, workshops en keynotes voor bedrijven. Dat ongeveer 800 miljoen mensen in de wereld kunnen niet lezen en schrijven, ook al zijn er 100 miljoen scholen, zegt genoeg over deprivatie en ongelijke kansen. Hoe ver reikt onze verantwoordelijkheid en welke methodiek is het meest efficiënt ? Trekken wij lessen voor de Vierde Wereld en wat is de boodschap voor onze brede samenleving, inclusief het onderwijs ?

Organisations participantes