• Autorisation marketing

    EDUC Days utilisera les informations fournies sur ce formulaire pour vous contacter et vous transmettre des mises à jour mais aussi des informations commerciales. Merci de nous préciser comment vous souhaitez être contacté:

  • Vous êtes libre de changer d'avis à tout moment en cliquant sur le lien « Se désincrire » situé en bas de page de tout e-mail que vous recevrez de notre part ou en nous contactant directement à valerie.michiels@educdays.be. Nous traiterons vos informations avec respect. Pour en savoir plus à ce sujet, n'hésitez pas à visiter notre site web. En cliquant ci-dessous, vous acceptez que nous puissions traiter vos informations conformément à ces termes.

Home > Nouvelles > « Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen ziet van de klimaatopwarming, maar ook de laatste die er iets aan kan doen »

Het gevaar van het kantelpunt in het klimaat is bijna niet meer te controleren. Door de link tussen klimaat en migratie, zouden tegen 2050 volgens de VN 150 miljoen mensen op de vlucht kunnen zijn door de klimaatverandering. Nick Balthazar luidt de alarmklok maar geeft ook een boodschap van hoop. Hij breekt een lans voor een andere manier van denken, ondernemen, werken en leven. Zijn interactieve lezing, gericht aan de onderwijswereld, brengt hij tijdens de EDUC Days op zaterdag 23 november.

“Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen ziet van de klimaatopwarming, maar ook de laatste die er iets aan kan doen”

Nic Balthazar

Nick Balthazar, radio- en tv-maker, gelauwerd regisseur, auteur, voelt zich sterk betrokken tot het milieu. In 2008 en 2012 nam hij op het strand van Oostende een videoclip op met eerst 6000 en dan 12000 personen. Met deze clip, ‘The Big Ask’, wilde Balthazar de politici overtuigen een klimaatwet te stemmen en de uitstoot van broeikassen tegen te gaan. Met ‘Sing for he Climate’ riep hij de mensen op om in hun stad samen te komen en hun bezorgdheid over het klimaat uit te zingen.

“Als wij het nu niet doen, dan is de aarde palliatief.” Nick wordt bijgetreden door talloze klimaatbetogers maar ook door de wetenschap. Gemiddeld is de temperatuur 2,4 °C hoger dan 200 jaar geleden. Het aantal tropische dagen neemt toe en het aantal hittegolven stijgt. Er valt 13 % meer regen dan 200 jaar geleden. Het zeewater is warmer en het zeeniveau stijgt. Wat brengt de toekomst? Welke gevolgen heeft dit voor mensen, dieren, planten, voedsel ? Hoe kunnen we ons aanpassen om de effecten van klimaatverandering op te vangen? De overheid draagt een grote verantwoordelijkheid maar je kan heel wat zelf doen. Alle kleine beetjes vormen samen één grote inspanning. Die maakt het verschil. Klimaatactivist Balthazar heeft alvast een boodschap voor het onderwijs.

Organisations participantes