• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Nieuws

De EDUC Days is een nationaal educatief event. Daarom vindt u hieronder alle nieuwigheden terug met betrekking tot Nederlandstalige als Franstalige nieuwtjes.

vrijdag 22 november 2019

Nocturne 22/11 van 16u tot 20u gratis toegang!

Gisteren ging de EDUC Days van start met een knallende eerste beursdag! Ook vandaag en zaterdag zijn jullie van harte welkom om jullie hart op te halen en te ontdekken wat de educatieve sector u te bieden heeft! Vandaag gaan we er opnieuw tegenaan en kunnen jullie genieten van de extra lange opening van de beurs: van 16u tot 20u kan je ter gelegenheid van de bezoekersnocturne GRATIS binnen!

Lees meer
dinsdag 29 oktober 2019

Kom naar de EDUC Days met onze Shuttle-dienst!

Kom naar de EDUC Days met onze Shuttle-dienst! Samen met KEOLIS organiseren we een shuttle-dienst vanuit alle provincies in België. U kan opstappen op welbepaalde vertrekpunten. De shuttle rijdt tot aan de voordeur van de EDUC Days (Brussels Expo/Paleis 3) en terug. Iedereen die met de shuttle komt krijgt gratis toegang tot de EDUC Days! Jawel, service tot aan de deur en terug.

Lees meer
maandag 19 augustus 2019

“Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen ziet van de klimaatopwarming, maar ook de laatste die er iets aan kan doen”

Het gevaar van het kantelpunt in het klimaat is bijna niet meer te controleren. Door de link tussen klimaat en migratie, zouden tegen 2050 volgens de VN 150 miljoen mensen op de vlucht kunnen zijn door de klimaatverandering. Nick Balthazar luidt de alarmklok maar geeft ook een boodschap van hoop. Hij breekt een lans voor een andere manier van denken, ondernemen, werken en leven.

Lees meer
maandag 19 augustus 2019

“Van zwarte cultuur houden, maar niet van zwarte mensen”

“Waar blijft het langverwachte actieplan tegen racisme van deze regering?” vragen 50 middenveldorganisaties zich af. Ze vinden dat vooroordelen en stereotypen eerder versterkt worden dan bestreden. Dat is tevens de tone of voice van Dallilla Hermans die strijdt voor gelijke kansen, ook in het onderwijs. Haar lezing over racisme, discriminatie en beeldvorming staat op het programma van de EDUC Days op vrijdag 22 november.

Lees meer
maandag 19 augustus 2019

Arnoud Raskin leidt straatkinderen op met het geld van multinationals en leidt multinationals op met de kennis van de straat.

Mobile School en StreetwiZe maakten voor talloze jongens en meisjes in vier continenten het onmogelijke mogelijk, ondanks de deprimerende, ruige context waarin ze leven. Arnoud Raskin pleit voor een positieve focus in het onderwijs, gericht op opportuniteiten, wendbaarheid, veerkracht en identiteit, zodat iedereen de kracht heeft om zijn talenten en competenties te ontwikkelen.

Lees meer
donderdag 7 november 2019

Cette année, participez à la Journée des Directions aux EDUC Days le jeudi 21/11/19

Le programme de la journée en collaboration avec l’AIDE (association inter-réseaux des Directions d’Ecoles):

Lees meer
donderdag 19 september 2019

Environnement et plans de pilotage des écoles : une formidable opportunité

L’environnement à l’école, ce n’est pas que le tri des déchets !

Lees meer
donderdag 19 september 2019

Et moi dans tout ça ? Un spectacle de marionnettes autour de la pauvreté infantile et de l’exclusion sociale

L’histoire commence par une histoire d’amour, une maison, un enfant, le bonheur, et puis le rythme de la vie qui s’accélère, les factures qui s’empilent, le frigo qui se vide. Privations, tentations, consommation, exclusion,...Comment arriver à grandir dans une société où « si t’as pas, t’es pas » ?

Lees meer
donderdag 19 september 2019

Présentation des projets lauréats en éducation aux médias dans le fondamental (2018-2019)

L’équipe pédagogique et les élèves présenteront leurs démarches et productions autour de la thématique « musique.s et message.s »

Lees meer
donderdag 15 augustus 2019

“Hoe gaan leerkrachten om met kinderen die het financieel moeilijk hebben?”

Kinderen met een sociaal-emotionele achterstand of een migratieachtergrond krijgen niet dezelfde kansen in het onderwijs. Succes in het leven hangt af van hun netwerk, omgeving en onderwijs. Yasmien Naciri ziet twee cruciale uitdagingen in het onderwijs: de opvang van kinderarmoede en van diversiteit. Op donderdag 21 november geeft ze een lezing op de EDUC Days...

Lees meer