Ontdek het onderwijs in volle groei

Save the date: 21, 22 en 23 november

Het programma van de EDUC Days

De drie dagen in november worden gekruid door opleidingen, conferenties, workshops, congressen, debatten. Innovatie, actuele discussiepunten, bijzondere ervaringen, aparte visies en strategieën uit binnen- en buitenland. Die worden niet zomaar geprogrammeerd en geafficheerd door de organisatoren. Het zijn de vakgroepen, de pedagogische instanties en de ondersteunende dienstverleners die de thema’s aandragen, voor een optimale invulling zorgen en praktisch uitwerken voor de EDUC Days. Elke individuele deelnemer kiest een menu op maat. Ook groepen worden verwacht op speciale projectdagen die educatieve onderwerpen uitdiepen en in een breder kader belichten.

Meet and greet op de EDUC Days

Gastprekers en panels belichten de thema’s grondig. Niet minder interessant zijn de informele momenten, om met de specialisten kennis te maken en te discussiëren met collega’s, ook van andere instellingen. De uitwisseling van meningen en ervaringen tussen ervaringsdeskundigen kan erg verrijken. Voor die netwerkmomenten hebben de EDUC Days sfeervolle pedagogische cafés ingericht.

De themadorpen tijdens de EDUC Days

Talloze diensten en producten zijn gericht op het onderwijs. Ook een school kent haar ‘leveranciers’. De EDUC Days selecteerde in de profit en de non-profitsector een boeiend en innovatief aanbod, dat aan de bezoeker zowel een actuele stand van zaken als een toekomstperspectief voorstelt. Door de themadorpen kronkelt een rivier van expertise en inspiratie.

Jeugdboeken-icoon
Jeugdboeken
Lezen is dromen met open ogen.
Een heus jeugdboekendorp, vol fictie en informatie voor onderwijsprofessionals maar ook voor gezinnen met kinderen. 
innovatie-icoon
Kind & jeugd
Groeien, ontdekken, leren.
De combinatie van de visie van het kind (zijn ontwikkeling, zijn ontdekkingen, zijn leren, zijn emancipatie ...) en praktijken die dit perspectief ondersteunen om een ​​uitgebreide en constructieve onderwijsvisie voor te stellen.
millieu-icoon
Milieu
Samen redden we onze planeet. Milieueducatie is een vak op school, maar grote en kleine ingrepen zorgen voor duurzaamheid en een ecologisch verantwoorde omgeving.


Technologie-icoon
Technologie
Informatici en techneuten wijzen de weg. Volle aandacht voor de digitale onderwijstechnologie: multimedia, nieuwe leerstrategieën, online en blended learning, hoogtechnologische instructieruimtes.   
mobiliteit-icoon
Mobiliteit
Samen duurzaam onderweg.
Zijn er veilige en gezonde alternatieven voor ‘Koning Auto’ en de files? Wat heeft het openbaar vervoer te bieden? Zijn fietsdelen, monowheels en elektrische steps een oplossing?
educatieve-tools-icoon
Educatieve tools
Doordacht en spelenderwijs.
Nieuwigheden en trends, spellen, materialen, handboeken, methodes, pedagogische tools, geoptimaliseerd door vakspecialisten. De bezoeker kan ze uittesten. 

logistiek-icoon
Ondersteuning
In de school loopt alles op wieltjes.
Een rijk aanbod van diensten, van de aanlevering van verbruiksgoederen, over de uitbouw van de infrastructuur, tot uitrusting, inrichting, beheer, onderhoud en veiligheid.

schooluitstappen-icoon
Schooluitstappen
Samen erop uit.
Reizen, excursies versterken de cohesie in de groep en zorgen voor nieuwe ervaringen en persoonlijke ontplooiing. Edutainment aangeboden door vervoersmaatschappijen, hotels, reisorganisatoren. 
gezondheid-icoon
Gezondheid, Welzijn, Sport
Zorgzaam voor de totale mens.
De leef- en leeromstandigheden op school verbeteren en de lichamelijke ontwikkeling stimuleren. Diversiteit en complexiteit. Hoe leerlingen met een specifieke problematiek opvangen?
opleidingen-icoon
Opleidingen & instellingen
Bijleren en informeren.
Wat zijn de kansen en uitdagingen in het onderwijsveld vandaag en morgen? Innoveren, motiveren en herbronnen. Gepassioneerde deskundigen bieden expertise en inspiratie.
creativiteit-icoon
Creativiteit
De kunstenaar in elk kind.
Creatieve activiteiten versterken het cognitieve en expressieve vermogen.  Tekenen, boetseren, schrijven, dansen, acteren, musiceren, knutselen en nieuwe skills. De verbeelding aan de macht.
specifieke noden en hulpmiddelen
Specifieke noden & hulpmiddelen
Iedereen telt mee.
Leerlingen met een beperking worden niet vergeten. Voor de ondersteuning bij de ontwikkeling van hun leerproces worden allerlei hulpmiddelen en diensten aangereikt.

De EDUC days Praktisch

Brussels Expo, Heizelpaleis 5,  Belgiëplein 1,  1020 Brussel 

Van 21 tot 23 november 2019
Donderdag: 9.30 – 17.30 u
Vrijdag: 9.30 – 20.00 u
Zaterdag: 9.30 – 17.30 u

Hoe bereik je de EDUC Days?

Met het openbaar vervoer, de auto, de fiets.

De trein brengt je naar Brussel-Zuid of Brussel Centraal.
Met B-excursion tickets geniet je van voordeeltarieven.
Metrolijn 6, tramlijnen 3, 7, 51 en 93, buslijnen 84 en 88 brengen je naar Brussels Expo, Paleis 5 (nabij Kinepolis en Mini-Europa).
Raadpleeg de dienstregeling van de STIB-MIVB.

Bovendien worden autocarbedrijven tijdens de EDUC Days ingezet om u met de bus vanuit elke Vlaamse provincie tot aan de hoofdingang van Paleis 5 te brengen. Reserveer uw zitje alvast bij onze autocarpartners. 

Blijf op de hoogte