• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Op het programma > Conferenties > Kruit invites: Arnoud Raskin – Are you streetwize?

Are you streetwize? Arnoud Raskin is de bezieler van Mobile Schools, een Leuvens NGO die zich inzet voor straatkinderen. Hij is overtuigd dat we bijzonder veel kunnen leren van deze straatkinderen. Arnoud pleit voor een positieve focus in het onderwijs, waarbij we ons richten op opportuniteiten.

Een leerrijke conferentie

Are you streetwize?

Arnoud Raskin studeerde in 2000 af als industrieel vormgever aan de Katholieke Hogeschool Limburg. In plaats van de zoveelste staafmixer wilde Arnoud voor zijn thesis een product ontwikkelen voor zij die het echt nodig hebben: straatkinderen. Hij ging als straathoekwerker in Colombia werken en vond er de sleutel voor wat later zijn afstudeerproduct zou worden: “de mobiele school”. Arnoud Raskin is de bezieler van Mobile Schools, een Leuvens NGO die zich inzet voor straatkinderen. Hij is overtuigd dat we bijzonder veel kunnen leren van deze straatkinderen. Arnoud pleit voor een positieve focus in het onderwijs, waarbij we ons richten op opportuniteiten, wendbaarheid en veerkracht en identiteit, zodat iedereen de kracht heeft om op zijn/haar talenten en competenties te kunnen werken.

Kruit, het kenniscentrum voor Wereldburgerschapseducatie, lanceert ‘Kruit invites’, een lezingenreeks waarbij vier bekende pioniers vanuit hun eigen expertiseveld het belang van wereldburgerschapsthema’s in het onderwijs benadrukken. Zij focussen zich op diversiteit, inclusiviteit, identeit en klimaatverandering. (www.wijzijnkruit.be)

Toevoegen aan mijn favorieten

Plan je bezoek. Voeg conferenties en exposanten toe aan je favorieten. Neem je overzicht mee naar de beurs. Zo ben je helemaal voorbereid.