• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Op het programma > Conferenties > De kracht van de klassieken

Klassieke talen leren is geen tijdverspilling. Er zijn voldoende zinvolle argumenten om te kiezen voor klassieke talen onderwijs. Professor Laes neemt je in zijn lezing mee doorheen deze argumenten en toont wat de kracht van de klassieken is.

Een leerrijke conferentie

Klassieke talen in de moderne tijd van vandaag

Wat is de meerwaarde van klassieke talen? Wat zijn de voordelen en wat kunnen we eruit leren? Welke argumenten kunnen we als leerkracht nog op tafel leggen om leerlingen, ouders, iedereen te overtuigen van het nut en de kracht van klassieke talen? Het moderne talen onderwijs staat grotendeels in het teken van de vaardigheden, maar de interculturaliteit, de context, de ‘meaning’ en ook ‘translanguaging’ zijn belangrijk en dreigen door de nadruk op vaardigheden soms (gedeeltelijk) verloren te gaan. Is het feit dat hieraan veel aandacht wordt besteed in de klassieke talen dan de meerwaarde? Of is er meer? Professor Laes geeft in zijn lezing onder andere antwoord op deze vragen en toont wat de kracht van de klassieken is.

Toevoegen aan mijn favorieten

Plan je bezoek. Voeg conferenties en exposanten toe aan je favorieten. Neem je overzicht mee naar de beurs. Zo ben je helemaal voorbereid.