• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Op het programma > Themadagen > Dag van de Logopedisten

Logopedisten worden ingezet bij spraak-, taal-, lees- en schrijfproblemen. Vermits het onderwijs vlotte communicatie en correct taalgebruik beoogt, bieden zij onontbeerlijke steun. Het aantal sessies logopedie stijgt aanzienlijk. Steeds meer ouders doen ook een beroep op buitenschoolse logopedie, wanneer er problemen zijn met het leren in het algemeen. Dit is zeker nodig wanneer zij het gevoel hebben niet voldoende zorg te krijgen vanuit de school uit. De EDUC Days buigt zich tijdens workshops en conferenties over deze problematiek en de plaats van de logopedist.

De CLB’s pleiten ervoor te investeren in de omkadering op school. Logopedisten zouden op school de leerlingen kunnen begeleiden, zodat de sessies betaald door de ouders en het Riziv gereduceerd worden. Of misschien moeten de competenties van de leraren verruimd worden, zodat zijzelf de problemen enigszins kunnen opvangen. Zij kennen de leerlingen het best. Pas als de complexiteit hun expertise overschrijdt, kan dan een logopedist worden ingeschakeld. De integratie van de logopedie in de school is toe aan een debat.

Wandel mee door onze 9 themadorpen