• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Op het programma > Themadagen > Dag van de Media

Als leraar heb je soms (te) weinig voeling met het mediagebruik van je leerlingen. Hoe zij daarmee omgaan en wat de impact daarvan is, blijkt nochtans essentieel voor de leerprocessen, inhouden en methodes die worden ontwikkelt. Hoe kan je als school op een positieve manier omgaan met de media ? Tijdens de interactieve workshops en conferenties op de EDUC Days komen directies en leraren dat te weten. Misschien biedt media wel veel meer mogelijkheden dan wat u in eerste instantie zou verwachten? Kom zeker een kijkje nemen en verbreed je horizon tot de medialeefwereld van je leerlingen.

Cyberpesten, games in de klas, tablets die schoolboeken vervangen, digitaal huiswerk, de relatie tussen beeld en tekst. Er wordt intens over gediscussieerd, met de miljoenen jongeren op de achtergrond, die over een Facebook-, Messenger-, Instagram- , Youtube- of PS4-account beschikken. Wil de school niet vervreemden, mag ze de ogen niet sluiten, maar moet ze kritisch afwegen welk tijdseigen media-aanbod geïntegreerd kan worden, in aansluiting op het sociale leven en het interesseveld van de leerlingen.

Deelnemende organisaties

Wandel mee door onze 9 themadorpen