• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Op het programma > Themadagen > Dag van de Naschoolse opvang en Vrije tijd

Leerlingen brengen lange tijd door op school. Daarna is er eventueel opvang en houden ze een zee van tijd over voor recreatie. De invulling hiervan is uiteraard persoonlijk. Kinderen en jongeren staan voor een rijk aanbod van ontspanningsmogelijkheden waarmee ze zich kunnen identificeren. Sommige zijn eerder klassiek: de jeugdbeweging of de kunstacademie. Andere lijken baanbrekend: de Minecraftclub, initiatieven als ‘Museum Night Fever’, leren programmeren of natuurwerkdagen. Als educatief evenement zetten de EDUC Days conventionele en minder conventionele tijdsbestedingen in de kijker. Conferenties en workshops belichten het extrascolair menu.

De top vijf van de vrijetijdsbestedingen van jongeren heeft te maken met multimedia: televisiekijken, internetten, muziek beluisteren, dvd’s bekijken en naar de bioscoop gaan. Opvoeders dragen de verantwoordelijkheid ook andere activiteiten te propageren die de mentale, sociale en fysieke gezondheid bevorderen en waar verslaving en privacyproblemen niet opduiken. Hoe kwalitatieve activiteiten met een educatief tintje aanbieden, die zowel een beleving als een uitlaatklep kunnen zijn?

Conferenties

Wandel mee door onze 9 themadorpen