• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Op het programma > Themadagen > Dag van het Milieu

Dat jongeren zich zorgen maken over het klimaat, wordt elke dag bewezen. Ze komen op straat maar vergeten wel eens dat de school de ideale uitvalsbasis kan zijn voor actie en bewustwording. De duurzame, gezonde, groene school ligt in ieders bereik: kinderen, jongeren, leerkrachten, directie, … . De EDUC Days reiken tijdens conferenties en workshops ideeën en integrale programma’s aan: de schooltuin, upcycling en recycling, de groene speelplaats. Wat is de impact van milieuverontreiniging en wat kunnen we er samen aan doen ?

Wereldwijd is één op de zes doden het gevolg van milieuvervuiling. Vooral kinderen lopen het risico om ziek te worden in een bedreigende leefomgeving. Lucht, water, grond worden aangetast. De toekomst is onzeker en het kost ons handenvol geld. De generatie die het tij kan keren en de volle verantwoordelijkheid draagt, zit nu op de schoolbanken. Het onderwijs heeft bijgevolg een dubbele taak: bewustmaking en actief bijdragen tot verbetering d.m.v. kleine ingrepen. Hoe kunnen ecologisten en scholen elkaar de hand reiken?

Deelnemende organisaties

Wandel mee door onze 9 themadorpen