• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Op het programma > Themadagen > Dag van Muziek en Creativiteit

Volgens het “Model voor 21e eeuwse vaardigheden” van SLO Kennisnet is creativiteit één van de elf vaardigheden die leerlingen in hun latere leven nodig hebben. Creativiteit is niet voorbehouden aan kunstenaars, maar een vorm van intelligentie die iedereen kan ontwikkelen die openstaat voor nieuwe dingen. Als zodanig is de school dé plek waar creativiteit in al haar uitingsvormen wordt gestimuleerd. Op de EDUC Days doen interactieve workshops en boeiende conferenties een aanbod voor de schoolomgeving en allicht voor elke educatieve professional zelf.

Waarnemen, associëren, beelden, verbeelden, overeenkomsten herkennen en het geheugen gebruiken. Creatief denken is een vermogen dat iedereen kan ontwikkelen. Het geeft vorm aan de eigen ideeën en emoties. Of dat meteen kan gebeuren dankzij “Für Elise” op de piano, kan men betwisten. Alleszins zijn de mogelijkheden onbeperkt: expressie kan met klank, beeld, taal, beweging, dans, drama. Een verkenning van innovaties, strategieën en vooral de analyse van de grondhouding om creativiteit te bevorderen.

Conferenties

Deelnemende organisaties

Wandel mee door onze 9 themadorpen