• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Op het programma > Themadagen > Dag van STE(A)M en Technologie

De wondere wereld van programmeren, bouwkits, elektronische modules en bestuurbare robots infiltreert onze scholen. Het STE(A)M-actieplan wil jongeren stimuleren te kiezen voor STE(A)M-opleidingen die een loopbaan in Science, Technology, Engineering, (Arts), Mathematics faciliteren. Hoe de slimme technologie in de schoolomgeving integreren en hoe leraren stimuleren ze te implementeren via ICT, differentiatie, digitale evaluaties ? Conferenties en workshops tijdens de EDUC Days beantwoorden deze vragen.

Het bedrijfsleven zoekt massaal ingenieurs en programmeurs. Dankzij het STE(A)M-charter werd de samenwerking met scholen en het Wetenschapsinformatienetwerk geïntensifieerd. STE(A)M is echter meer dan beroepsoriënterend. Het wil o.m. de maatschappelijke waardering van technische beroepen verbeteren en meer meisjes bij technologische opties betrekken. STE(A)M-projecten op maat en het reflectie-instrument STE(A)M. Waar staat uw school op de technologische snelweg ?

Deelnemende organisaties

Wandel mee door onze 9 themadorpen