• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Themadorpen > Creativiteit

De kunstenaar in elk kind

Creatieve activiteiten versterken het cognitieve en expressieve vermogen. Tekenen, boetseren, schrijven, dansen, acteren, musiceren, knutselen en nieuwe skills. De verbeelding aan de macht. Het geloof in deze component groeit, al vernieuwen de expressievormen zich in deze digitale tijd. Creativiteit en spelvormen vrolijken niet alleen de saaiere leerstof op, ze vormen een essentiële bouwsteen in het leer- en ervaringspakket dat de school aanbiedt. Tijd om u even te bezinnen over de kansen die uw leerlingen op dit vlak krijgen?

Frisse lesideeën, bekende en minder bekende concepten, recepten en projecten die de expressieve of kunstzinnige talenten van uw leerlingen doen ontluiken. Het kan gaan over muziekinstrumenten, kalligrafische pennen, dramaoefeningen… Een bonte wereld, waar de fantasie regeert. Een biotoop waarin jongeren zich inleven, wegdromen en werken aan een eigen vormgeving. Neen, u beseft dat we geen Da Vinci’s willen vormen. Alvast wat meer kleur en beweging kan het onderwijs wel gebruiken.