• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Themadorpen > Kind, jeugd en jeugdboeken

Groeien, ontdekken, leren.

Één van de uitdagingen is om kinderen en jongeren niet te beschouwen als volwassenen in wording, maar net als individuele personen die op hun eigen manier deelnemen aan de maatschappij en er hun steentje bijdragen, zoals zij dat goedachten. Kinderen en jongeren worden omringd met ondersteunende diensten en praktijken waardoor ze als individu kunnen bijleren en zichzelf kunnen ontdekken.

In deze zone ‘Kind en Jeugd’ kom je meer te weten over kinderopvang, en dit zowel buiten de schoolomgeving als op de school zelf. Daarnaast wordt het belang van vrije tijd benadrukt, wat de ontplooiing van kinderen en jeugd alleen maar ten goede kan komen. Het is een moment waar zij op zoek kunnen gaan naar hun eigen talenten en deze er verder ontwikkelen.

Lezen is dromen met open ogen

Een heus jeugdboekendorp, vol fictie en informatie voor u als onderwijsprofessional maar ook voor gezinnen met kinderen. Het jeugdboek blijft een vaste waarde in onze digitale wereld. Dit jeugdboekendorp zorgt voor veelkleurige animatie: ontmoetingen met auteurs, thematische tentoonstellingen, debatten, conferenties, lezingen, literaire prijzen, boekpromotie…

Wil u weten wat de boeken- en tijdschriftenmarkt te bieden heeft ? Behoort u tot de gemotiveerde groep van bibliothecarissen, leraren, directies, logopedisten, opvoeders, pedagogen, toekomstige leraren, begeleiders, CLB-verantwoordelijken, animatoren en aankoopverantwoordelijken ? Dan biedt het dorp een onuitputtelijke inspiratie om het jeugdboek te integreren in leesprojecten, creatieve werkvormen en individuele ontwikkeling.