• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Themadorpen > Milieu, gezondheid, welzijn, sport

Samen redden we onze planeet

Milieueducatie is een vak op school, maar grote en kleine ingrepen zorgen voor duurzaamheid en een ecologisch verantwoorde omgeving. De responsabilisering van opvoeders is onafwendbaar: u werkt met de generaties die de toekomst in handen hebben. Met grote en kleine ingrepen kan u op weg naar duurzaamheid, om een gezond milieu in stand te houden. Het is vaak een kwestie van ideeën waaraan u nooit heeft gedacht.

Organisaties, instellingen en milieuverenigingen zijn aanwezig in dit dorp om hun materiaal en hun werking voor te stellen. Ze bieden hun expertise aan, op het vlak van inhoud en methodiek. U ontdekt wat er allemaal mogelijk is en hoe het milieubewustzijn kan worden aangescherpt. De verkleining van de ecologische voetafdruk. Tips, concepten: de moestuin op de speelplaats, het afvalbeheer, het energiegebruik.

Zorgzaam voor de totale mens

Wat we ongetwijfeld allemaal willen: de leef- en leeromstandigheden op school verbeteren en de lichamelijke ontwikkeling stimuleren. Maar omwille van de diversiteit en de complexiteit van de leerlingengroepen is dit uitgangspunt genuanceerder. Hoe leerlingen met een specifieke problematiek opvangen en de school voor iedereen toegankelijk maken? Wil u inspelen op de individuele capaciteiten, wensen en specifieke behoeften en beperkingen van uw leerlingen?

Respect voor het milieu en gezondheid staan hoog op de agenda. U gelooft in samenwerking, integratie en preventie. Maar hoe bv. een omgeving creëren die leerlingen met dyslexie, ADD of ADHD een plaats geeft? U wil het zorgbeleid optimaliseren en inzetten op welzijn en gezondheid. Deskundigen staan voor u klaar met suggesties om de motorische en sportieve competenties aan te scherpen. Dat kan door een knap uitgeruste gymzaal, maar ook door voorzieningen die tegemoet komen aan specifieke behoeften.